Kruipruimte isoleren

Waarom uw kruipruimte en vloer isoleren?

Nederland is een nat land. De meeste huizen staan met de 'voeten' in het water. Hierdoor is de kruipruimte vaak een vochtige ruimte en staat soms zelfs onder water. Door ventilatie in de buitenmuren waait er ook koude buitenlucht door de natte kruipruimte. Door deze koude lucht koelt uw vloer aan de onderzijde af met als gevolg dat de vloer binnen koud aanvoelt. Heeft u vloerverwarming verliest de vloer aan de onderzijde veel warmte en verstookt u nutteloos veel gas.

Doordat de onderkant van de vloer koud is slaat verdampend vocht uit de kruipruimte hier neer, waardoor de vloer ook nog nat wordt. Een natte vloer voelt kil aan en biedt ruimte voor schimmels, micro-organismen en huisstofmijt. Oncomfortabel, ondermijnend voor uw gezondheid en slecht voor uw portemonnee.

Hoe wij uw vloer en kruipruimte isoleren?

In de kruipruimte wordt een waterdicht (Tonzon) folie gelegd, wat bevestigd wordt aan de funderingsmuren. Hierdoor ontstaat een ondoorlatende laag, waardoor water en schadelijk radongas voortaan buitengesloten zijn. Verdampend vocht komt niet meer uw huis binnen.  Hierdoor zal de kruipruimte langzaam opdrogen. Als na een poosje ook de vloer droog is kunnen we de onderzijde van de vloer inpakken. Afhankelijk van hoe de kruipruimte opgebouwd is, of uw persoonlijke voorkeur gebruiken we hiervoor Tonzon 3-laags thermokussens, of Isobooster T5 isolatiedekens. Beide produkten behoren al jaren tot de beste isolatiematerialen. We zijn erkend dealer van beide merken, en zullen vrijblijvend en kosteloos adviseren.

Wat kunt u verwachten van een isolatie op deze manier?

Kort gezegd: Vermindering van uw energieverbruik, een comfortabel warme en droge vloer, een gezonder binnenklimaat en geen muffe kelderlucht in huis in het natte seizoen. Daarnaast draagt u hierdoor bij aan een groenere duurzame wereld. Na Isolatie met Tonzon krijgt u via MaxIsolatie een garantiebewijs van Tonzon. Hiermee kunt u een verbetering van uw energielabel aanvragen, en momenteel subsidie (indien u binnen een jaar 2 maatregelen treft die energiebesparend zijn).